Szénsavfürdő otthon, hogy Önnek igazán kényelmes legyen!

Az élet-útja a szervezet érhálózata. Az érhálózat minősége az Ön életminősége!

Magyar bizonyítás

 

A szénsavfürdő hatása és használata:

(kivonat Dr. Schulhof Ödön által szerkesztett 1957. évi, Magyarország ásvány és gyógyvizei c. tanulmányból)

 

Ez a rövid kivonat abból a célból készült, hogy a nem szakember érdeklődőknek bemutassa a szénsavfürdőt és a tőle várható hatásokat.

 

A szénsavas fürdőben a bőr hidegérző receptorainak ingerlékenysége csökken, a melegérzőké pedig fokozódik, tehát mindkét hatás olyan irányban működik, amelyek eredményeként a szénsavas víz melegebb érzést vált ki, mint az ugyanolyan hőfokú édesvízi fürdő.

Így annak ellenére, hogy a hideginger általában vércukor-emelkedést hoz létre, hűvös – 27-28 fokos - szénsavas vizű fürdővel vércukor-csökkenés következik be, mert a termoreceptorok izgatása hamis meleginger hatását váltja ki.

 

A szénsavgáz akkor fejti ki hatását az idegvégződésekre, amikor a bőrbe hatol, hiszen a szénsavnak bőrön keresztül történő felszívódása a diffúzió törvényeit követi, azaz ha a bőrt olyan közeg veszi körül, amelyben sok a szénsav, akkor az behatol a bőrbe, de ha a bőrben nagyobb a CO2 nyomás, mint a közegben, akkor a bőr ad át szénsavat a környezetnek. Ez történik egész életünk folyamán a csekély szénsavtartalmú levegőben.

 

E mellett szól az, hogy szénsav olyan kis koncentrációjú vízből is felszívódik, amelyikben buborék- képződés nem jön létre  illetve az is, hogy a buborékképződés inkább akadályozza a bőrön keresztüli felszívódást.

A bőrön keresztül felszívódó és a vérben felhalmozódó CO2 izgatja a légzőközpontot, mélyebb légzést vált ki, mert a szervezet így akar a szénsavfeleslegtől megszabadulni, és több oxigénhez jutni. 

 

A szénsavas fürdő hatására a bőrerek kitágulnak, a bőr élénkpiros lesz. Ez a bőrpír gyorsan jön létre, a fürdőbe lépést követő 1-3 percen belül és addig a határig, ameddig a bőrfelület a szénsavas vízzel érintkezik.

A felületi kapillárisok és kisartériák tágulása a vérnek a bőrhöz való tódulását, a vérnyomás csökkenését váltja ki. A vízből való kiszálláskor azonban a vérnyomás emelkedik, majd lepihenve rövid idő múlva újra csökken

 

A vérnyomás, helyesebben az artériás nyomás főleg a szívizomzat erejétől és attól a perifériás ellenállástól függ, amellyel útjában a vér az érfalak részéről találkozik.

Már ebből is látható, hogy annak a hatalmas vérbőségnek, amely bőr alatti érplexusokban létrejön, az egész szervezetre hatással van.

 

A szénsavas fürdő nem csak a perifériás ellenállás megváltoztatása által hat az egész vérkeringésre, hanem a szívműködés befolyásolása útján is.

 

A közömbös hőmérsékletű szénsavas fürdőben a pulzusszám csökken, a bekövetkező szívműködés-gyérülés folytán hosszabbak lesznek a szívrevolúciók közötti szünetek, megnyúlik a szívizom-regenerációra rendelkezésre álló idő, fokozódik a szív vénás telítődése.

A szénsavas fürdő legcélszerűbb hőmérséklete 32-34 fok. Csak kivételesen, amikor a vérnyomást fokozó, ingerlő hatást akarjuk kihasználni, akkor alkalmazunk (csak orvosi utasítás és felügyelet mellett) hűvösebb szénsavas fürdőket.

 

A szénsavas fürdőnek idegnyugtató, vegetatív idegműködést szabályzó és anyagcsere-csökkentő hatása is van, ha víz hőfoka közömbös hőmérsékletű és a fürdés nem hosszabb 20-25 percnél.

 

Mivel a bőr és a vese ereinek viselkedése bizonyos határok között párhuzamosan viselkedik várható, hogy  a bőrerek tágulásával együtt a vese vérellátása és ezáltal szekréciós működése is fokozódik.

 

Az egyes szénsavas fürdők, de inkább a fürdési sorozat hatására a vércukor érték csökken, a cukorterhelési görbe lelapul.

 

Az eddig leírtak alapján összefoglalhatjuk a szénsavas fürdő alkalmazási módjára vonatkozó tudnivalókat:

A szénsavas fürdő készítésénél ügyelni kell arra, hogy a fürdőhelyiség levegőjébe minél kevesebb CO2 jusson. (Kis buborékképződés mellett készüljön a fürdő)

El kell kerülni a szénsavas víz gázveszteségét, ezért a víz hőmérsékletét nem szabad 34 fok fölé emelni.

Annak érdekében, hogy a széndioxid belégzés csökkenjen, úgy kell a kádban elhelyezkedni, hogy a fej mindig a kád pereme felett legyen (a széndioxid a levegőnél nehezebb), és a kád le legyen takarva. 

 

 

                                                            Összeállította:  BIO-BAD Kft.

 

 

   BIO-BAD Kft.   20 éve az egészség szolgálatában

Egészség a mélyből - Szénsavfürdő otthon

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 20
Heti: 146
Havi: 1 477
Össz.: 233 382

Látogatottság növelés
Oldal: Magyar bizonyítás
Szénsavfürdő otthon, hogy Önnek igazán kényelmes legyen! - © 2008 - 2019 - szensavfurdootthon.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »