Szénsavfürdő otthon, hogy Önnek igazán kényelmes legyen!

Az élet-útja a szervezet érhálózata. Az érhálózat minősége az Ön életminősége!

Mozgalom az érszűkület ellen

 

A százezreket érintő perifériás érbetegség

 

Magyarországon (akárcsak a világ legtöbb fejlett államában) a szív- és érrendszeri betegségek az összhalálozás több mint felét okozzák, ezzel egyértelmű listavezetők a halálokok között. A statisztikai adatok szerint az Európai Unió tagállamaihoz képest hazánkban közel duplája a szív- és érrendszeri betegségek előfordulása (kb. 400 000 érszűkületes beteget tartanak számon) és az ilyen okból bekövetkezett halálozás is.A szív- és érrendszeri betegségek egyik gyakori megjelenési formája a perifériás érbetegség – közismert nevén érszűkület.

Az érszűkület leggyakrabban a lábszáron alakul ki. Kockázati tényezői közül ki kell emelni a cukorbetegséget és a dohányzást, bár a magasvérnyomás és a vérzsírok emelkedett szintje, továbbá az elhízás is jelentős szerepet játszanak a kialakulásában.

Az érszűkület sokáig semmilyen panaszt nem okoz, később járáskor fáradékonyság vagy a vádliban fájdalom jelentkezik. A betegség romlása során a görcs egyre rövidebb távolságok megtétele után lép fel, majd nyugalomban is állandósulhat. Ez önmagában is komoly panaszokat, a hétköznapi feladatok ellátásának akadályát jelenti, így jelentős életminőség-romlást okoz.
Súlyos esetben pedig akár amputáció is szükségessé válhat.

Az érelmeszesedés mindig az egész szervezet érrendszerét érinti. A lábszáron jelentkező érbetegség időben történő felfedezése tehát azért is fontos, mert a szív vagy az agy ereinek - tüneteket egyelőre még nem okozó – károsodását jelezheti előre.
A különböző területek ereinek megbetegedése közötti szoros kapcsolatot támasztja alá az a tény is, hogy a perifériás érbetegségben szenvedők körében az egészséges lakossághoz képest közel kétszeres az életet is veszélyeztető szövődmények, a stroke (agyérkatasztrófa) és a szívinfarktus előfordulása. A perifériás keringés zavarának jelentkezése után öt évvel a betegek 70%-a, míg tíz évvel később már csak az érintettek fele él. A legnagyobb kockázatot a már meglévő, de tünetmentessége miatt még fel nem ismert, ezért kezelés nélkül álló érbetegség jelenti.

 

Tovább (a cikk teljes terjedelmében itt olvasható)

Forrás: [origo] egészség 

 

 

BIO-BAD Kft.   20 éve az egészség szolgálatában

Egészség a mélyből - Szénsavfürdő otthon

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 15
Tegnapi: 20
Heti: 157
Havi: 1 488
Össz.: 233 393

Látogatottság növelés
Oldal: Mozgalom az érszűkület ellen
Szénsavfürdő otthon, hogy Önnek igazán kényelmes legyen! - © 2008 - 2019 - szensavfurdootthon.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »