Szénsavfürdő otthon, hogy Önnek igazán kényelmes legyen!

Az élet-útja a szervezet érhálózata. Az érhálózat minősége az Ön életminősége!

Világkongresszus 2002

2002. október 14–19. között Budapesten és Hévízen tartotta 34. világkongresszusát az International Society of Medical Hydrology and Climatology (ISMH).

 

A kongresszus, amelyet a Magyar Balneológiai Egyesület és a MOTESZ közösen szervezett, az utóbbi évtizedek legmagasabb színvonalú tudományos programját mutatta be. Közel száz előadás és hatvan poszter került a közönség elé. Harminc ország 260 küldöttje vett részt az üléseken, időszakosan ezt a számot jóval meghaladták a résztvevők. (A Magyar Fürdőszövetséggel 10 éves jubileumi ülésük alkalmából két közös nap szerepelt a programban, ez egyszersmind a két egyesület közötti jó kapcsolatot is jelképezi.)

Érkeztek résztvevők a távoli Peruból, Új-Zélandról, Izlandról, jöttek Japánból és Törökországból, Kanadából, az Egyesült Államokból, többen Dél-Afrikából és Izraelből érkeztek, és természetesen a hagyományos „termálországokból”, így Olaszországból, Franciaországból, Németországból, Ausztriából, Szlovéniából és Romániából is jöttek szép számban.

 

Három reumatológiai szekció foglalkozott a mozgásszervi betegek balneohidroterápiás kezelésével, külön szekció tűzte napirendre a rehabilitáció helyzetét a balneo- és hidroterápiában. A kongresszus egyértelműen igazolta, hogy az úgynevezett evidence based medicine már az orvosi hidrológia elévülhetetlen része. Jelentős helyet kaptak az alaptudománnyal foglalkozó előadások, amelyeket számos nemzetközi tekintélyű egyesült államokbeli és japán orvos neve fémjelzett. Önálló ülésen foglalkoztak a gyógyvizek ivókúrás alkalmazásával, ami hasznos kiegészítője lehet a drága (és sokszor mellékhatásokkal járó) gyógyszeres kezeléseknek. Az utóbbi években fokozott szerepet játszik a gyógyvíz a bőrgyógyászati betegségek (például a psoriasis) kezelésében – e témáról neves bőrgyógyászok tartottak referátumokat, ismertetvén például a balneofototerápia új eredményeit.

 

A biometeorológiai szekciót az Európai Biometeorológiai Társaság elnöke vezette. Volt fitoterápiás és talasszoterápiás (tengervízzel történő gyógyítás) szekció. Külön ülés foglalkozott a radonfürdő és a szénsavfürdő orvosi alkalmazásával. Számos előadás hangsúlyozta a gyógy-idegenforgalom és az orvosi terület kapcsolatát és egymásra utaltságát.

Magyarország több mint húsz előadással képviseltette magát, amelyek az ivókúráktól kezdve a hévízi tó orvosi szerepéig a hazai tudományos eredmények egész tárházát vonultatták fel, s az új mátraderecskei mofettától kezdve számos jelentős témát érintettek.

 

A kongresszus tudományos színvonala és a szervezés egyértelmű elismerést váltott ki, a rendezvény sikerét az azóta érkező dicsérő levelek sokasága is igazolja.

A kongresszus magyar szempontból kiemelkedő szakmapolitikai sikert is eredményezett, hiszen az eddig mintegy 40 országot tömörítő világszervezet a következő négy évre másodszor választott magyar elnököt (1929-ben báró Korányi Sándor lett az elnök) dr. Bender Tamás, a Magyar Balneológia Egyesület elnöke személyében, valamint egy német és egy török alelnök mellett dr. Géher Pált nevezte ki pénztárosává. Ez egyben azt is jelenti, hogy hazánk számára óriási lehetőség adódik termálvízkészletünk és gyógy-idegenforgalmunk propagálására, fejlesztésére; és egy új iroda létrehozásával olyan helyzeti előnyhöz juthatunk, amelyből koordinálni tudjuk a szakmát. Sok-sok évtized után ismét vezető szerephez juthatunk Európában a balneoterápia és a gyógy-idegenforgalom területén.

 

Hatások:

 

  • Az agy vérkeringése fokozódik. 2003. június 27-28. tartották az V. Török-Német balneológiai kongresszust, mely osztrákokkal kiegészülve trilateriálissá bővült, de részt vettek a kongresszuson cseh szaktekintélyek is, valamint Dr. Bender Tamás Főorvos, a hazai balneológia társaság vezetője, ahol külön szekció foglalkozott a szénsavfürdő előnyös hatásával a perifériás érbetegségekben.

Itt Osztrák szerzők számoltak be arról az újdonságról, hogy a szénsavas fürdő egyértelműen fokozza az agyi vérátáramlást is. (nem csak a perifériást)

 

J. Schmidt (Franciaország) Raynaud syndrómában igazolta a szénsavgáz jó hatását.

 

(A szénsav az általános vérkeringést gyorsítja, az idegrendszer  összműködését élénkíti.)

 

A szénsavfürdő általános hatása:

Dr. Váncsa Gábor, tusnádfűrdői balneológus főorvos: 

 

A szénsavfürdő gyógyító ereje elsősorban a vízből kicsapódó szénsavban rejlik. A bőr felületével érintkezve (a diffúzió törvénye szerint) könnyen felszívódik í vízből kicsapódó szénsav, bejut a szervezetbe, a vérkeringésbe, és a szervekben, a szövetekben fejti ki jótékony hatását. Azáltal, hogy kitágítja a perifériás ereket, megkönnyíti a szív munkáját.

 

 

BIO-BAD Kft.   20 éve az egészség szolgálatában

Egészség a mélyből - Szénsavfürdő otthon

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 14
Tegnapi: 20
Heti: 156
Havi: 1 487
Össz.: 233 392

Látogatottság növelés
Oldal: Világkongresszus 2002
Szénsavfürdő otthon, hogy Önnek igazán kényelmes legyen! - © 2008 - 2019 - szensavfurdootthon.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »