Szénsavfürdő otthon, hogy Önnek igazán kényelmes legyen!

Az élet-útja a szervezet érhálózata. Az érhálózat minősége az Ön életminősége!

Ereink karbantartása

 

BIO - BAD

 Hordozható, szénsavas fürdőt előállító készülék

(az érrendszer karbantartója)

A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát!

 

A szénsavfürdő kezelés nem új, azt már a római fürdőkultúra is ismerte és használta az I. században. Erdélyben a XIV. századtól a népi gyógyászat rühesség, fenés sebek, csúz kezelésére alkalmazta.

 

A szénsavas fürdő, mint a szívbetegek gyógykezelésének specifikus eszköze, Beneke   1870-ben megjelent tanulmánya óta  elfogadott, kiegészítő gyógykezelés  a kardiovaszkuláris betegségek rehabilitációjában, a fizioterápiás kezeléseknél és eredményesen használt balneoterápiás eljárássá, a hazai fürdőkultúra részévé vált.

 

A hazai gyógyászat több évtizede alkalmazza rendszerszerűen a szénsavfürdőt, elsősorban a perifériás érbetegségek rehabilitációs kezelésében, valamint az infarktus utáni állapotok kezelése során, de azt csak helyhez kötött, nagy szaturátorral tudta és tudja mind a mai napig előállítani.

 

Ez a technológia viszont nem teszi lehetővé a szénsavfürdő széleskörű, jelentősebb költségráfordítás nélküli, bárhol történő alkalmazását.

 

A Török József találmányának megvalósításával létrehoztuk azt az elektromos berendezést nem tartalmazó kicsi, egyszerű, gyorsan és szinte beruházásmentesen (a szaturációs rendszer bekerülési költségének töredékéért) azonnal üzembe helyezhető hordozható készüléket, amely lehetővé teszi a szénsavfürdő elkészítését bárhol, ahol rendelkezésre áll egy normál fürdőkád és van / kézi / zuhanyozási lehetőség.

 

A hévízi, SZENT ANDRÁS ÁLLAMI REUMATOLÓGIAI ÉS REHABILITÁCIÓS kórház szakorvosi kutatási eredménye bizonyította, hogy a BIO - BAD készülékkel előállított szénsavas fürdő minősége azonos a hagyományos, központi elosztású (szaturációs) technológiával készített fürdőével.

 

Ez a klinikai bizonyítás tette lehetővé, hogy az ORKI engedélyezze a készülék forgalmazását, a készülék felügyelet melletti otthoni és egészségügyi használatát.

A készülék lényegében nem igényli az ORKI engedélyt, hiszen a készülék fittness-wellness jellegű.

A gyógyításban, a megelőzésben a szénsavfürdőnek van szerepe, azt pedig az orvostudomány régen elismerte és bizonyította, de a folyamatos kutatásokat még mindig folytatja.

 

A szénsavas kezelés legfontosabb hatásai a szervezetre:

 

- A felszívódó gáz hatására a bőr erei kitágulnak, a bőr hőmérséklete emelkedik, a verejtékmirigyek kiválasztása fokozódik, a vénás visszafolyás megnő.

- A szíverek kitágulnak, a pulzusszám és a vérnyomás csökken.

- A veseartéria kitágul, a vizelet-kiválasztás nő.

- Mélyül a légzés, fokozódik a keringés teljesítménye.

- Javul a véreloszlás a végtagok felé.

- Az agy vérkeringése fokozódik.

 

ELLENJAVALLAT:

 

- Szív kis és nagyvérköri elégtelenség,

- Súlyos szívritmus-zavar,

- Akkut szívinfarktus,

- 200/100 feletti vérnyomás,

- Súlyos vese és szemfenéki elváltozás,

- Visszérgyulladás,

- Pajzsmirigy túlműködés,

- Gyakori eszméletvesztéssel járó betegségek,

- Rosszindulatú daganatok,

- Végtagi kiterjedt gangréna,

- Terhesség és menstruációs időszak alatt.

 

A szénsavas fürdő alkalmas az elfáradt, elcsigázott egészséges ember felüdítésére, a jó közérzetének visszaállítására és egyben egy megelőző, preventív kezelést - amely ma kormányprogram - is nyújt a magas vérnyomás, a szív,- és érrendszeri betegségek, a magas vérnyomás valamint a keringési zavarok (pl. érszűkület) kialakulásának megelőzésére.

A szénsavfürdő kiváló hatással van a törések utáni gyógyulás elősegítésében, illetve minden olyan betegség kezelésnél, ahol a keringés fokozása kedvezően hathat a gyógyulásra. A szénsavfürdő a csontritkulás megelőzésének és kezelésének is kiváló kiegészítője.

 

A rehabilitációs alkalmazások közül kiemelendő a szakorvosi kontroll alatt lévő magasvérnyomásos-, szív és érrendszeri beteg otthoni, kiegészítő kezelése, az isiász, a krónikus ideggyulladás, a törések utáni rehabilitáció.

 

A szénsavas fürdő, a vérkeringést fokozó hatása miatt különösen előnyös lehet a különféle alsóvégtagi és deréktáji sportsérülések - ficamok, rándulások, törések és izomsérülések - kezelésénél, a gyógyulás meggyorsításánál, de célszerű kihasználni (nem csak) a sportolók részére a kezelés légzésmélyítő, tüdőkapacitás növelő hatását is.

Egyre több orvosi szakterület - pld. bőrgyógyászat, nőgyógyászat stb. – figyel fel a szénsavfürdő mobil használhatóságára, és keresik a szénsavfürdő szakterületükhöz kötődő hasznosítási lehetőségeit. E kör további bővülése annál is inkább remélhető, mivel a BIO-BAD készülékkel a kezelés helyben megoldható és nem kell a beteget más, sokszor távoli gyógyfürdőbe küldeni.

 

A készülék működtetéséhez szükséges 150 grammos széndioxid nagypatronban a gáz egészségügyi minőségű (erre azért van szükség, mert a széndioxid egy része a bőrön keresztül felszívódik), a VII. Magyar Gyógyszerkönyv hivatalos gyógyszerjegyzékében szerepel, tisztasága kielégíti a VII. Magyar Gyógyszerkönyv / PH. HG. VII. /, a Német Gyógyszerkönyv / DAB 10 / és az Európai Gyógyszerkönyv / PH EUR / követelményeit.

 

Nem ijesztgetés, de tény, hogy a hazai elhalálozások több mint 50%-át a szív,- és érrendszeri valamint magas vérnyomásos betegségek okozzák!

 

Néhány terület - saját otthonunkon kívül -, ahol a BIO - BAD készülék hasznosítható:

Kórházak, szanatóriumok, szociális gondozók, nyugdíjas otthonok, szállodák-, gyógyszállók-,  gyógyfürdők-, gyógyászatai (a Club Tihany Rt. gyógyászatán több mint 800 kezelést végeztek a készülék segítségével) fürdők, üdülők, üzemorvosi rendelők, házi orvosi rendelők, munka-egészségügy, sportorvoslás, házi betegápolás, stb.

 

 

A találmány NSZO-jelzetei:  A61H 33/02, B61F 5/00, B61 F 5/02

Lajstromszám: 220 349                                  

 

 

BIO-BAD Kft.   20 éve az egészség szolgálatában

Egészség a mélyből - Szénsavfürdő otthon

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 20
Heti: 148
Havi: 1 479
Össz.: 233 384

Látogatottság növelés
Oldal: Ereink karbantartása
Szénsavfürdő otthon, hogy Önnek igazán kényelmes legyen! - © 2008 - 2019 - szensavfurdootthon.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »