Szénsavfürdő otthon, hogy Önnek igazán kényelmes legyen!

Az élet-útja a szervezet érhálózata. Az érhálózat minősége az Ön életminősége!

Nemzetközi kutatások 2

Egy kontrollált vizsgálat eredményei

Hartmann B., Drews B., Hartmann-Unger M.  2007.12.14. 07:52

University of Freiburg, Bad Krozingen, Germany

A szén-dioxid-tartalmú, 36 Co-os ásványi termálvizekben vett fürdők javítják az érrendszeri megbetegedésben, elégtelenségben szenvedő betegek állapotát.

 

Bevezetés

 

Franciaországban, Németország déli részén, illetve Svájcban az érrendszeri megbetegedésben szenvedő betegek úgy tartják, hogy a meleg termálfürdők jótékony hatással vannak az állapotukra.

Garreau és Hille ellenőrizetlen kutatásai megerősítik ezeket a hatásokat. A bizonyítékokon alapuló orvostudomány alapkövetelménye, hogy a bizonyítás, illetve a cáfolat ellenőrzött kutatások útján történjen.

 

Célkitűzés

 

Annak vizsgálata, hogy a szén-dioxid-tartalmú, 36 Co-os  ásványvizes termálfürdők milyen hatással vannak az érrendszeri elégtelenségben szenvedő betegek állapotára (a termálvíznél melegebb fürdő negatív hatással van az érrendszer működésére).

 

Résztvevők

 

30 beteg, akiknél az érrendszeri elégtelenség a Widmer szerinti II. fázisba jutott (Basle-tanulmány), ezek közül 15 visszértágulásban, 15 pedig poszt-trombotikus szindrómában szenved.

 

 

Módszer

 

Véletlenszerűen fürdő vagy levegőn töltött kontrollperiódus (26 Co, 65%-os relatív páratartalom), egyének vizsgálata és összehasonlító vizsgálat. A mérés erősen sztenderdizált körülmények között, infravörös pletizmográffal és higany-gumi alapú nyúlásmérő (strain gauge) pletizmográffal történik.

 

Eredmény

 

Az erek áteresztő képességében vagy újrafeltöltődési időben nem jelentkezett változás a levegőn töltött kontrollperiódust követően (A jelölve, p < 0.01, Wilcoxon); a termálfürdőt követően a vízbe kerülési értékekkel összehasonlításban mind az erek áteresztő képessége, mint az újrafeltöltődési idő javulást mutatott.

 

Következtetés

 

A 36 Co-os, szén-dioxid-tartalmú ásványvizes gyógyfürdők nem ártalmasak az érrendszeri betegségekben szenvedő betegek számára.

 

 

 BIO-BAD Kft.   20 éve az egészség szolgálatában

Egészség a mélyből - Szénsavfürdő otthon

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 20
Heti: 150
Havi: 1 481
Össz.: 233 386

Látogatottság növelés
Oldal: Termálvizes fürdő: Nemzetközi kutatások 2
Szénsavfürdő otthon, hogy Önnek igazán kényelmes legyen! - © 2008 - 2019 - szensavfurdootthon.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »