Szénsavfürdő otthon, hogy Önnek igazán kényelmes legyen!

Az élet-útja a szervezet érhálózata. Az érhálózat minősége az Ön életminősége!

Nemzetközi kutatások 4

 

Természetes szén-dioxidtartalmú víz és az édesvíz hatása
Hartmann B., Drews B., hartmann-Unger M.  2006.10.29. 07:17

A bőr mikrokeringése és az oxigénnyomás a lábfej bőrében: a természetes szén-dioxidtartalmú víz és az édesvíz hatása
University of Freiburg, Bad Krozingen, Germany
  

A láb alsó részének, illetve a lábfejnek édesvízbe és a Kurt-sauer forrásból (kútból) származó 1200 mg CO2/l természetes szén-dioxidtartalmú vízbe történő bemerítésének a bőr mikrokeringésére, az erek saját mozgására és a pO2-re gyakorolt hatását lézer-Doppler áramlásmérővel (Perimed, Svédország) és transzkután oxmietriával (Hellige/GE, Németország) vizsgáltuk.

 

Az első napon a két végtag édesvízbe vagy szén-dioxid-tartalmú vízbe történő bemerítése erősen sztenderdizált körülmények között történt: hőmérséklet 34 Co, mélység: 40 centiméter, bemerülési idő: 30 perc; ezt követték a mérések.

 

A második napon a betegek a másik típusú vízbe merítésben részesültek. A mérési szondákat mindkét csoportnál szimmetrikusan csatolták mindkét lábfej felső részére. A kísérletben 24 beteg vett részt, akik enyhe, kétoldali, (combi eredetű), a II. klinikai fázisba jutott felületi elzáródásban szenvedtek. A szén-dioxidos fürdő során a lézeres Doppler-jel szintje és az erek saját mozgásának amplitúdója 300%-kal nőtt, az oxigénnyomás növekedése pedig 18%-os volt

(p < 0,01).

 

Ezek a megnövekedett értékek a mérési periódus további részében (30 perccel a vízbe merítés után) is megfigyelhetők voltak, amikor a lábaknak a fürdőből való eltávolítását követően a betegek ülő és hanyatt fekvő helyzetben tartózkodtak. Az édesvízben történő megmerítkezés során és azt követően a lézeres Doppler-jel szintje nem változott, az oxigénnyomás növekedése pedig sokkal kevésbé volt észrevehető (azaz jelentéktelen volt).

 

Ezzel bebizonyítottuk, hogy a helyileg végrehajtott szén-dioxid-kezelés értágító hatással bír, javítja a mikrokeringést, illetve megnöveli az oxigénnyomást – ezt az oxigénszállító hemoglobin disszociációs görbéjének jobbra tolódása idézte elő (klasszikus Bohr-effektus). A természetes szén-dioxidot tartalmazó víz használata tehát nem placebo, hanem objektív és egyértelmű gyógyászati alapjai vannak.

 

  BIO-BAD Kft.   20 éve az egészség szolgálatában

Egészség a mélyből - Szénsavfürdő otthon

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 20
Heti: 149
Havi: 1 480
Össz.: 233 385

Látogatottság növelés
Oldal: Szénsavas vízhatás: Nemzetközi kutatások 4
Szénsavfürdő otthon, hogy Önnek igazán kényelmes legyen! - © 2008 - 2019 - szensavfurdootthon.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »