Szénsavfürdő otthon, hogy Önnek igazán kényelmes legyen!

Az élet-útja a szervezet érhálózata. Az érhálózat minősége az Ön életminősége!

Nemzetközi kutatások 3

 

Egy kontrollált vizsgálat eredményei
Hartmann B., Drews B., Hartmann-Unger M.  2006.10.28. 14:25

University of Freiburg, Bad Krozingen, Germany

A helyileg alkalmazott szén-dioxid hatása az érrendszeri eredetű fekélyek alacsony frekvenciájú ultrahanggal történő gyógyításában: egy kontrollált vizsgálat eredményei

 

Célkitűzés

 

30 krónikus alsó végtagi fekélyben szenvedő beteg alacsony frekvenciás (30kHz, 0,1 W/cm2) ultrahangos kezelést kapott vagy 32 Co-os csapvízben, vagy ugyanilyen szén-dioxid-tartalmú vízben (1400+- 60mg/l), 20 percen keresztül, heti öt alkalommal, nyolc héten keresztül. A kezelést erősen sztenderdizált, hosszú ideig alkalmazott nyomásterápia és helyi gennyesedésgátló kötözés egészítette ki. A kísérlet részleteivel sem a vizsgálatot végzők, sem a betegek nem voltak tisztában (ún. „vakteszt” vizsgálat).

A területi méréseket olyan személyek végezték, akik a kezelés mibenlétéről nem rendelkeztek információkkal. A két csoport a fekélyek kiterjedése szempontjából került összehasonlításra.

 

Eredmények

 

A kezelést, szándékunknak megfelelően, sikerült negatív mellékhatások nélkül végrehajtani. A csapvíz-kezelést kapott csoportnál 49%-os csökkenést tapasztaltunk (átlagosan 16,1-ről 8,0 centiméterre) a fekély által érintett területen; ennél a csoportnál két fekély gyógyulása következett be, összevetve a szén-dioxidos kezelést kapott csoporttal, amelynél a csökkenés 79%-os volt (16,8-ról 3,1 centiméterre), és ahol öt fekély gyógyulása következett be (p < 0,05).

 

Következtetés

 

A szén-dioxid-tartalmú víz hatékonyan meggyorsítja a krónikus fekélyek gyógyulását; a nem gyógyuló, érrendszeri eredetű bőrfekélyekre nincs negatív mellékhatása átfogó terápiás módszerek alkalmazása mellett. A krónikus, érrendszeri eredetű fekélybetegségben szenvedő betegek számára a módszer biztonságos és alkalmas terápiát jelent.

 

 BIO-BAD Kft.   20 éve az egészség szolgálatában

Egészség a mélyből - Szénsavfürdő otthon

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 20
Heti: 147
Havi: 1 478
Össz.: 233 383

Látogatottság növelés
Oldal: Ultrahangos fekénykezelés: Nemzetközi kutatások 3
Szénsavfürdő otthon, hogy Önnek igazán kényelmes legyen! - © 2008 - 2019 - szensavfurdootthon.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »