Szénsavfürdő otthon, hogy Önnek igazán kényelmes legyen!

Az élet-útja a szervezet érhálózata. Az érhálózat minősége az Ön életminősége!

Használati útmutató

 

A betegség súlyosan károsítja az Ön egészségét!

Hordozható, szénsavfürdőt előállító készülék

 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát!

 

A szénsavfürdő több mint ezer éve:

Üdít, Frissít, Segíti a Gyógyulást!

A szív és a szervezet érhálózatának a minősége,

AZ ÉLET MINŐSÉGE!

  Mi segítünk, hogy az "élet-útja" járhatóbb legyen!

De ez kevés, ezért Önnek is tenni kell!

Fürödjön egészségéért!

MAGYAR SZABADALOM!

Szabadalmi lajstromszám: 220 349

 

 

Tisztelt Vásárló!

 

 

Meggyőződésünk, hogy Ön jó döntést hozott - figye­lembe véve orvosa tanácsát is - amikor a SZÉNSAVFÜRDŐ KÉSZÜLÉK megvásárlása mellett döntött.

 

Biztosak vagyunk abban, hogy nem fog csa­lódni, hiszen a SZÉNSAVFÜRDŐ KÉSZÜLÉKKEL együtt egy olyan kezelési módot is hazavitt, amelyet már a rómaiak is használtak és az óta is használják szerte az országban az erre felkészült szakintézményekben.

 

Milyen hatással bír a szénsavas fürdő?

- a bőrön át felszívódó gáz hatására a bőr erei kitágulnak, a bőr hőmérséklete emelkedik, a  verejtékmirigyek kiválasztása fokozódik, a vénás visszafolyás megnő,

- a szíverek kitágulnak, a pulzusszám és a vérnyomás csökken,

- a veseartéria kitágul, a vizelet-kiválasztás megnő,

- mélyül a légzés, fokozódik a kerengés teljesítménye,

- javul a vérellátás a végtagok felé,

- az agy vérkeringése fokozódik.

 

A BIO-BAD SZÉNSAVFÜRDŐ KÉSZÜLÉKKEL készült szénsavas fürdőről a klinikai gyógyászati bevizsgálást végző hévízi Szent András Állami Reumatológiai és Rehabilitációs Kórház osztályvezető főorvosa, a bevizsgálás vezetője, Dr. Gyarmati József szakvéleményében a következőket írja:

 - „a hagyományos (központi elosztású) és a patronos szénsavas kádfürdő között észlelhető különbséget nem tapasztaltunk,

-  a készülék kezelése könnyen elsajátítható."

 

Természetesen a szénsavasfürdőnek is vannak javalla­tai és ellenjavallatai is.

Ez az oka annak, hogy a szénsavas fürdő használata orvosa tiltakozása esetén nem ajánlott.

A fürdő használata kizárt: a terhesség és a menstruáció alatt, lázas betegség esetén.

 

Ellenjavallat: Szívelégtelenség, súlyos szívritmus zavar, akkut szívinfarktus, 200/100 feletti vérnyomás, tartósan alacsony vérnyomás, súlyos vese és szemfenéki elváltozás, pajzsmirigy túlműködés, gyakori eszméletvesztéssel járó organikus betegségek, rosszindulatú daganatok, végtagi kiterjedt gangréna.

 

Abban az esetben, ha orvosa a szénsavas fürdő­kezelést kizáró okot nem tárt fel, akkor felfrissülése és egészsége megőrzése, betegsége esetén gyógyulása érdekében a készüléket illetve a szénsavfürdőt használhatja, azonban heti 2-3 fürdésnél – kivéve a negyedévenkénti kúraszerű használatot - többet nem ajánlunk.

 

Ha a fürdés alatt vagy utána nem érezné jól magát, úgy forduljon kezelő orvosához!

 

Kérjük, hogy a használati útmutatót, még a használatba vételt megelőzően alaposan tanulmányozza át segítő­jével együtt és csak az abban foglaltaknak, illetve kezelő orvosa utasításainak megfelelően használja a készüléket, illetve a szénsavas fürdőt.

 

Fontos:

-  a készülék csak ülő helyzetben, a kádtakaróval együtt használható!

- a kezelt személy feje mindenkor a kád pereme felett kell legyen!

- a kezelés folyamán felügyelő személy jelenléte szükséges!

- a használat során a megfelelő szellőzésről gondos­kodni kell!

 

Javasoljuk, hogy:

- a készülék használatát a használati útmutatóban fog­laltaknak megfelelően - lehetőség szerint segítőjével együtt - a víz és gáz beengedése nélkül, "szárazon" próbálják végig, hogy a valós fürdő megkezdésekor minden zökkenőmentesen, begyakorlottan menjen.

 

- a kádtakarót a használatba vétel elölt állítsa össze. A takaró nagyobbik darabja végén talál egy olyan részt, amelynek a végén nincs merevítő hely. Ezen részből egy akkora darabot kell kivágni, amekkora szükséges a kezelendő személy méretének.

A kádtakarót a használat után szétszerelés nélkül, megszárítva, felcsavarva tárolja.

- a gázpalackokat szobahőmérsék­leten, sugárzó hőtől távol, mindig szeleppel felfelé tárolja még akkor is, ha azok már kiürültek.

 

A készüléket illetve a fürdőt a következőképpen használja:

 

1. Csavarja le a fürdőkád kézi tusolójáról a zuhanyró­zsát (ha nehezen menne, akkor egy száraz törülközővel fogja meg a kézi-zuhany hollandi csavarját és a zuhany­rózsa fejét fogva, azt folyamatosan, de nem túl erősen balra forgatva könnyebben letekerhető lesz).

2. A szabaddá vált hollandi csavart kézzel, szorulásig - ­gondoljon arra, hogy azt le is kell majd csavarnia - tekerje a készülék erre a célra kialakí­tott, szabadon álló csavarhelyére (a készüléken más, szabadon álló kapcsolati pont nincs).

3. Az így előkészített készüléket helyezze a fürdőkád aljára, amelynek vízlefolyóját bedugta.

4. Engedjen a készüléken keresztül meleg, kb. 34 fo­kos - mivel a vízbe bekerülő széndioxid kb. 1-2 fokkal csökkenti annak hőfokát - vizet a fürdőkádba addig, ameddig a víz a készülék patronvezetőjének alján található széndioxid-palack csatlakozót (lefagyás ellen) el nem lepi.

5, Ekkor a víz elzárása nélkül – közepes erősségű folyatás mellett - a patronvezetőn keresztül kezdje meg a széndioxid beengedését a vízbe.

 

Fontos, kérjük, legyen figyelmes:

a patront annak kiürüléséig szakaszosan kell becsavarni úgy, hogy  a készülék orrá­nál mindig csak kisebb buborékok jelennek meg a víz felszí­nén.

Ha mélyre csavarta a patront, akkor a buboréko­lás erősebb. Ebben az esetben egyszerűen kicsit vissza kell csavarni a patront mindaddig, ameddig az erős buboré­kolás helyett a szükséges apró buborékok jelennek csak meg a vízfelszínen.

 

6. Amikor a patron tartalma a vízbe került - ezt jelzi a buborékolás csökkenése, illetve megszűnése kb. 3-4 perc alatt - a patront csavarja ki és a vizet zárja el. (A speciális, e célra kifejlesztett "SZÉNSAVFÜRDŐ KÉSZÜLÉK" pat­ron olyan biztonsági szeleppel van ellátva, amely meggátolja a gázkiáramlást akkor is, ha a patront a teljes kiürülés előtt csavarja ki.)

7. Ez után ellenőrizze, hogy az elkészült fürdő hőmérséklete – amennyiben orvosa alacsonyabb hőmérsékletű fürdőt nem írt elő - 30-33 C. fokú, kellemes kézmeleg legyen. Ha nem, akkor engedjen meleg vizet a kád­ba a készüléken keresztül, ha pedig túl meleg lenne, akkor ugyan így hűtse le hideg vízzel a szükséges hőfokra.

 

Fontos, hogy a fürdő készítése és a fürdés ideje alatt illetve után a fürdőszoba ajtaja, a megfelelő és folyamatos szellőzés érdekében, nyitva legyen. A kezelés folyamán gyermek és állat a kád közvetlen közelében nem tartózkodhat, mert a kádból esetlegesen kikerülő széndioxid, mivel nehezebb a levegőnél, a föld szint­jére süllyed és a kád közvetlen közelében felgyűlhet. Megfelelő szellőztetés mellett a gáz csak rövid ideig maradhat ott, mivel a szellőztetés hatására a levegő­vel gyorsan felhígul.

 

8. Ezután a készüléket ki kell vennie a vízből. Amennyiben  a   kádban a   szükségesnél  több víz  lenne  és beleülés után, a víz a kezelendő személynek feljebb érne, mint legfeljebb mell magasság alatt, úgy a kádból a felesleges vizet le kell engedni a lefolyó megnyitása útján úgy, hogy a kád mellett leguggolva, a kád felöli kézzel kell a lefolyó dugóját megnyitni, elkerülve annak lehetőségét, hogy esetleges széndioxid dúsabb levegőt lélegezzen be.

 

Ezt a vízleengedési műveletet a kádban ülőnek, előre hajolva végezni TILOS!

 

Fontos, kérjük tartsa be,

a vízben kerüljön minden felesleges mozgást, hogy a vízből a legkeve­sebb széndioxid távozzon. A vízből kiszabaduló széndi­oxidot a kádtakaró hivatott a fürdőkádban tartani, ezzel is erősítve a kezelés hatékonyságát.

Miután elhelyezkedett a kádban, a kádat a segítőjének kell letakarnia.

 

A kádtakaró előkészítése:

- a kádtakaró mindkét darabját terítse ki egy sima felületre

- a nagyobb takarón talál egy szabad felületet, melynek a végén nincs tartórúd-bújtató.   Ennek a közepét vágja ki akkorára, amekkora a kezelendő személy számára szükséges. A megmaradó szélrészek a fürdés során a kezelt személy mellett lesznek áthajtva a hátsó takaró tartójára.

- a nagyobb darabon négy, a kisebben három bújtatót talál, amelyekbe a tartó rudakat erőltetés nélkül csúsztassa be,

- az így előkészített kádtakarókat - a későbbi könnyebb felrakás érdekében – tekerje fel. (a nagyobb takarót az oldaltakaró részek (a kivágás után megmaradó szélek) visszahajtása után előre a takaró végéig. 

 

  

A kádtakaró használata:

 

- amikor a kezelendő személy elhelyezkedett a kádban, akkor előbb a kisebbik takarót kell a háta mögé felhelyezni, és onnan kezdve kell azt a kád végéig letekerni.  Ha a takaró nem érne el a kád végéig, akkor a kezelendő személynek hátrább kell csúsznia.

- ezt  követően a segítő az első kádtakarót közvetlen a kezelendő személy előtt a kádra felhelyezi és a kád végéig kitekeri, majd a nagyobb  kádtakarón, a kivágás után megmaradt két oldalsó takarót a kezelendő személy mellett áthajtja a kisebbik kádta­karóra és úgy eligazítja, hogy az lefedje a két oldalt még szabad felületet.

 

9. Az orvos által előírt fürdési idő – előírás nélkül általában 15-25, de maximum 30 perc, - letelte és a kádtakaró eltávolítása után a vízből óvatosan ki kell szállni. A kiszálláskor mindig kapaszkodjon és vegye igénybe a segítő személy támogatását, elkerülve annak lehetőségét, hogy a vízbe csúszhasson.

 

10. A kádból való kiszállás után megtö­rülközve legalábbfél-egy órát pihenjen, egy kényelmes karosszékben vagy ágyra dőlve. Így a vérnyomáscsökkenés kifejezettebb lesz.

 

11. Miután a kezelt személy elhagyta a fürdőhelyisé­get, a kádból a vizet le kell engedni és alaposan kiszellőztetni.

 

Amennyiben Ön a fent leírtakat betartja, akkor egy teljesen veszélytelen és hatásos kezelési módot kap a készülék segítségével.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 20
Heti: 145
Havi: 1 476
Össz.: 233 381

Látogatottság növelés
Oldal: Használati útmutató
Szénsavfürdő otthon, hogy Önnek igazán kényelmes legyen! - © 2008 - 2019 - szensavfurdootthon.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »