Szénsavfürdő otthon, hogy Önnek igazán kényelmes legyen!

Az élet-útja a szervezet érhálózata. Az érhálózat minősége az Ön életminősége!

Nemzetközi kutatások 1

Mesterséges CO2 tartalmú melegvizes fürdő hatása az érszűkületre
Maeda M.1, hayashi H.2, Yokoya M. 2 Nagasawa H.1,  2006.10.28. 14:20

 

A meszesedés okozta érszűkület következtében megjelenő lábszárfekély olyan negatív kórkép, amely gyakran amputációhoz vezet.

 ’Dept. Of Rehabilitation, Kitasató Univ. East Hosp. Sagamihara, Japan, 2 ASO center, Nagoya Kyorritsu Hosp. Nagoya, Japan

A magas koncentrációjú mesterséges CO2 tartalmú melegvizes fürdő hatása az érszűkületre

A meszesedés okozta érszűkület következtében megjelenő lábszárfekély olyan negatív kórkép, amely gyakran amputációhoz vezet. A szén-dioxid-tartalmú meleg vízről viszont tudjuk, hogy erőteljes értágító hatása van. Ebben a kutatásban a magas koncentrációjú szén-dioxidot tartalmazó fürdők lábszárfekélyekre gyakorolt hatásának vizsgálatát tűztük ki célul.

 

A vizsgálatban 49 személy vett részt (átlagéletkoruk 66 év,a férfiak és nők aránya: 20:29 volt); Fontaine mértéke: I és II. A magas koncentrációjú szén-dioxidot tartalmazó meleg fürdőt kb. 1000 ppm-en, 38 Co-on készítettük el egy mesterséges, légáteresztő dialízismembrán segítségével (MRE-SPA, Mitsubishi Rayon Engineering Co. Ltd.). A 10 perces, napi 1-2 szén-dioxidban dús melegvizes fürdő hatását a lábfekély állapotának javulásában mértük le. Emellett a felületi szövetek véráramlását, illetve a lábfej felső, domború részében a transzkután oxigén parciális nyomását is mértük a meleg fürdő ideje alatt.

 

A fekély néhány hónapon belül minden esetben nyilvánvaló javulást mutatott. A felületi szövetek véráramlása (fürdő előtt 1,1+-5ml/min/100g) egy perc után növekedésnek indult, és a fürdő kezdetéhez képest 10 perc alatt 4,4+- 1,8 értékre emelkedett (p < 0,01).

A fürdő befejezése után a véráramlás azonnal visszatért az előző értékre. A transzkután oxigén parciális nyomása viszont 50,7+-18,2 higanymilliméterrel (p< 0.05) emelkedett 10 perc után, és 50,3+-20,8 higanymilliméter értéken maradt 20 perccel a fürdő után is (p < 0,01). A perifériális szövetek véráramlása és a transzkután oxigén parciális nyomása minden Fontaine-csoportban jelentősen növekedett.

 

Mindebből levonható a következtetés, hogy a láb részleges, magas koncentrációjú CO2-t tartalmazó meleg vízben való fürdetése hatékony terápia az érelmeszesedés következtében fellépő lábszárfekélyek gyógyítására. A végbement folyamat azt mutatta, hogy a fürdőnek a transzkután oxigén parciális nyomására és a perifériális szövetek véráramlására kifejtett hatása és a fekély súlyossága között nem volt összefüggés

 

 

BIO-BAD Kft.   20 éve az egészség szolgálatában

Egészség a mélyből - Szénsavfürdő otthon

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 32
Tegnapi: 20
Heti: 174
Havi: 1 505
Össz.: 233 410

Látogatottság növelés
Oldal: Lábszáfekély: Nemzetközi kutatások 1
Szénsavfürdő otthon, hogy Önnek igazán kényelmes legyen! - © 2008 - 2019 - szensavfurdootthon.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »